In Temple Square, in the heart of the village of Cully, sits a vineyard house – one of the many in Lavaux – which up until not so long ago housed a cellar.

As part of its renovation and energy upgrade, the roof of the house was completely rebuilt to enable an additional apartment to be constructed at the same time.

The generous three and a half rooms benefit from new light sources in the roof and more particularly from the south-facing dome offering an outlook over the lake and Alps.

The operation also provided an opportunity to renovate the existing apartments.

On the owner’s request, a Feng-shui master participated in every stage of the design so that the layout and colour palette would bring the inhabitants good luck.

© photos: David Gagnebin

This site uses technologies that are not compatible with Internet Explorer 8, 9, 10 and 11.< br>Please use Edge which is the successor to Internet Explorer or any other browser.