Dating from the 1970s, it is a building in pure Vaudois style. This is the only trace of the past, because it has been completely emptied and rearranged. The volumes are therefore imposing by their vastness - the height under ceiling, panoramic bay windows - and benefit from the fact that there is almost no visual break from one room to another. Everything seems to be embraced in a glance, whichever direction you look in.
 
The bright LED rails highlight some beautifully crafted architectural reflections (the work plan, the steel staircase ...), when the different interior elements (the footbridge, the alcoves, the origami of Velux ...) offer an intriguing set of volumes that fit together and answer each other. We make the splits, but there is something of the mountain hut in the detail and the Gehry style museum in the monumental.
 
A block of raw concrete houses the kitchen. It separates a private space from the more common rooms, and supports the superior intimate space. Decorated with Farrow & Ball paint and Artek "marquetry", this seems to be a Neverlandian refuge, intimate and lush. The common areas are in wood, white with shades of gray, imbued with a contemporary nobility, when storage is integrated into the wall blocks for more discretion. A form of compactness that allows for greater generosity.

For the purpose of the relevant project we completely emptied the house.
A metal and concrete self-supporting structure was built so the original roof truss could be preserved.

© photos: Daniela & Tonatiuh / © images de synthèse: Atelier Nova

This site uses technologies that are not compatible with Internet Explorer 8, 9, 10 and 11.< br>Please use Edge which is the successor to Internet Explorer or any other browser.